VU-symposium over dr. H. Kuitert

Onder de titel Een VU-theoloog die verder keek: Harry Kuitert, zijn theologie en de samenleving organiseert de ‘Historische Commissie Vrije Universiteit’ (HCVU), in samenwerking met het ‘Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlandse Protestantisme’ (HDC), op donderdag 24 november 2016 een symposium over deze spraakmakende theoloog in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, locatie: 1E 24 (filmzaal Protestantse Theologische Universiteit).

Dr. H. Kuitert.
Dr. H. Kuitert.

Aanleiding is de verschijning van een biografie over dr. H. Kuitert (*1924), die van 1967 tot 1989 hoogleraar was bij de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Deze biografie is geschreven door wijlen Gert J. Peelen (1947-2015) en wordt uitgegeven door Vesuvius Amsterdam. Op het symposium geven enkele personen uit de wereld van theologie en samenleving hun visie op de betekenis en invloed van de auteur van vele bestsellers in de afgelopen decennia. Er is daarna ruime gelegenheid voor discussie.

Aansluitend vindt bij Boekhandel Venstra de presentatie van de biografie plaats, waarbij de emeritus hoogleraar zelf aanwezig hoopt te zijn. De toegang is vrij, wel graag aanmelden bij Ab Flipse (universiteitshistoricus): a.c.flipse@vu.nl  Lunch op eigen gelegenheid (bijvoorbeeld in de VU-mensa).

Programma symposium en boekpresentatie H. Kuitert