Theoloog Cees den Heyer (78) overleden

De bekende theoloog Cees den Heyer (1942-2021) is op 31 maart 2021 na een ernstig auto-ongeluk, dat op 20 maart 2021 in Kampen plaatsvond en waarbij hij zwaar gewond raakte, overleden.

Dr. C. den Heyer (1942-2021).

Zijn echtgenote ligt nog in het ziekenhuis, aldus deelt de uitgever van zijn boek Jezus, een mensenleven, mee. Het echtpaar werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar dr. Den Heyer uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed.

Prof. dr. C. den Heyer was tot 1 januari 2002 hoogleraar Nieuwe Testament en Bijbelse Theologie aan de Theologsiche Universiteit te Kampen.

Binnen de Gereformeerde Kerk in Nederland werd de Kamper theoloog omstreden toen hij in zijn boek Verzoening. Bijbelse notities bij een omstreden thema (1997) de klassieke verzoeningsleer bekritiseerde.  De uitgever van zijn werk, Rinus van Warven, die Den Heyer beschouwt als zijn persoonlijke leermeester, merkte op: ,,Sommigen noemen hem omstreden, maar dat is net vanuit welke hoek je tegen zijn opvattingen aankijkt.’’