Engelse vertaling boek dr. Bank verschijnt op 24 maart 2016

De Engelse vertaling van het boek God in de Oorlog, door dr. J. Bank, verschijnt op 24 maart 2016, ditmaal geschreven in samenwerking met Lieve Gevers. Het boek wordt in paperback uitgebracht door uitgeverij Bloomsbury Publishing PLC (imprint Berg Publishers) in Londen, en telt in de ge├»llustreerde Engelse vertaling 640 pagina’s. De titel van het boek is Churches and Religion in the Second World War.

Bank boek paperback 24 maart 2016

Dat we erg benieuwd zijn naar de inhoud, vooral voor zover het betreft het gedeelte over de Gereformeerde Kerken in Nederland, spreekt vanzelf. Gelukkig gaf dr. Bank eerder aan, dat hij in ieder geval twee onjuistheden zal herzien: de correcte ‘plaats’ van dr. H.H. Kuyper en het mede-ondertekenen door de Gereformeerde Kerken van de eerste protesten van het Convent van Kerken tegen de Jodenvervolging; zaken die door de auteur in de Nederlandse uitgave onjuist werden weergegeven, waarmee hij ten onrechte de stelling verdedigde dat de gereformeerde synode de kerken ‘in het goede spoor van de nationaalsocialistische regels leidde’.

We kunnen ons trouwens niet voorstellen dat dr. Bank niet ook de overige onjuistheden zal corrigeren, maar hoe dan ook zijn waardering voor de synode der Gereformeerde Kerken zal herzien. We hopen er t.z.t. uiteraard op terug te komen! Het boek is besteld.

ISBN10: 1845208226

ISBN13:  9781845208226

Engelse vertaling ‘God in de Oorlog’ geen verbetering…