Gereformeerde kerk Munnekezijl weer schoon

Schoonmaakbedrijf neemt kosten op zich.

Het schoonmaakbedrijf dat de in de afgelopen Oudejaarsnacht bekladde gereformeerde kerk in het Friese Munnekezijl van het geklieder heeft ontdaan, neemt de kosten van de reiniging voor eigen rekening. Dat verklaarde de heer Comes van het bedrijf tegenover RTV-Noord.

Natuurlijk is de kerkenraad daar erg blij mee. Een bijkomend voordeel is, zo verklaarde kerkbeheerder Van Houten, dat door het afspuiten van de kalkverf ook de oude verf er af gaat. ‘Dat scheelt ons een hoop krab- en schuurwerk als we de kerk gaan schilderen’.

De twaalf glas-in-loodramen van de kerk zijn destijds voorzien van voorzetramen, zodat deze gespaard bleven voor het kladwerk van de vanda(a)l(en).

Schoonmaak gereformeerde kerk Munnekezijl