Pniëlkerk Scheveningen vlug tegen de vlakte

Uit vrees voor rellen en brandstichting in de Haagse wijk Duindorp (na het verbod op  een vreugdevuur-op-het-strand)  wordt de al jaren leegstaande, voormalige gereformeerde Pniëlkerk aan de Tesselsestraat in Scheveningen, versneld gesloopt.

De voormalige gereformeerde Pniëlkerk aan de Tesselsestraat 69 in Scheveningen.

De afbraak, die enige tijd geleden begonnen is, zal naar schatting zes tot acht weken duren. Het werk zal dan precies op tijd klaar zijn om brandstichting in de oudejaarsnacht te voorkomen. Omwonenden hadden aangegeven bang te zijn voor brandstichting, zodat besloten werd het gebouw snel te slopen. De kerk stond al lange tijd leeg. Op de plek van de Pniëlkerk wil een projectontwikkelaar  t.z.t. zeventig appartementen bouwen.

(Met dank aan de heer G. Kuiper te Appingedam).