Kerkje Zijldijk erkend als erfgoedlogies

Het voormalig gereformeerde kerkje in het Groningse Zijldijk is onlangs erkend als erfgoedlogies.

Het kerkje in Zijldijk (foto: Reliwiki, Rene de Bie, Oosterland).

Het gereformeerde kerkje werd in 2009 buiten gebruik gesteld en werd toen verkocht aan de naast de kerk wonende familie Schaap, die het aan een zorgaanbieder verhuurde. ‘Het werd een plek waar jonge mensen met een zorgvraag met hun ouders graag kwamen’. De huurovereenkomst eindigde echter in 2020. Toen besloot de familie Schaap het kerkje te verbouwen als vakantieverblijf voor maximaal twee personen. ‘Het verblijf is van alle gemakken voorzien’, en sinds kort kan men er terecht.

(Met dank aan de heer G. Kuiper te Appingedam voor de tip.)

De gedenksteen boven de hoofdingang van het kerkje in Zijldijk (foto: Reliwiki).