Toren Geref. Kerk Andijk wordt gerestaureerd

Tien jaar geleden werd de toren van de Gereformeerde Kerk te Andijk grondig gerestaureerd, maar de restauratie had niet het resultaat dat men ervan verwachtte. De kerk lekt op verscheidene plaatsen, zodat er zelfs water uit de stopcontacten komt.

De gereformeerde kerk te Andijk.

Vandaar dat de toren opnieuw in de steigers komt te staan. De toren zal opnieuw worden gevoegd, ‘zodat we weer 100 jaar verder kunnen’. De kerkelijke gemeente heeft inmiddels 72.000 euro gespaard en kreeg 130.000 euro subsidie, maar er is nog 57.000 euro nodig. Het kerkbestuur hoopt op bijdragen van particulieren en bedrijven, zodat ‘de kathedraal der gereformeerden’ er weer een hele tijd tegen kan.

Het interieur van de ‘kathedraal der gereformeerden’ te Andijk.

Uitleg over de nodige werkzaamheden.