Lutineprijs voor boek over gereformeerden op Terschelling

Jan de Ruiter en Arjen Bakker hebben op 17 december 2019 de Lutineprijs van de gemeente Terschelling in ontvangst genomen voor hun boek Steken wij af naar dieper water – Gereformeerden op Terschelling.

De schrijvers Jan de Ruiter (link) en Arjen Bakker poseren na de prijsuitreiking (foto: Dirk Bakker).

De Lutineprijs werd in 1970 door de gemeenteraad ingesteld als beloning voor werk dat de kennis over de natuur en de cultuur van Terschelling wezenlijk vergroot. De prijs werd gisteren voor de 34e keer uitgereikt.

De jury, bestaande uit Meindert Schroor, Marlies de Boer-Ruijg en Gea van Essen, droeg Bakker en De Ruiter voor als laureaten, omdat Steken wij af naar dieper water wat haar betreft ‘een mooi historisch overzicht geeft van de gereformeerde gemeente op Terschelling, die door het toerisme sterk is beïnvloed c.q. er een sterke band mee wist op te bouwen, maar tevens een eigentijdse inkijk geeft in het persoonlijke verhaal van gelovigen in een moderne, veranderende tijd.’

Ds. Mathilde de Graaff van de Protestantse Gemeente ET- 10 op Terschelling feliciteert de schrijvers met hun prijs (foto: Dirk Bakker).

Het juryrapport stelt verder onder meer: “Door de volledigheid is met deze uitgave een grote lacune gevuld in de religieuze geschiedenis van Terschelling” en “Een mooi en belangrijk boek met zeer veel boeiende informatie. Door niet alleen de historische, maar ook de eigentijdse positie van de gereformeerden op Terschelling te beschrijven in vooral zeer persoonlijke portretten, heeft de uitgave een groot actueel documentair belang”.

Het boek is nog altijd verkrijgbaar voor € 29,95 via www.arjenbakker.nl