Honderdste Paasviering in ‘Pro Rege’ Rotterdam…

… en tevens de laatste…

In 1924 werd in de Rotterdamse gereformeerde kerk Pro Rege aan de Oudedijk 113 de eerste Paasviering gehouden.

Honderdste en laatste Paaswake in ‘Pro Rege’ .

Dat betekent dat dit jaar, 2023, voor de honderdste keer Pasen wordt gevierd in Pro Rege. Het zal bovendien de laatste keer zijn, omdat – zoals we al eerder melddenPro Rege op korte termijn gesloten zal worden; de laatste dienst wordt namelijk op zondag 18 juni 2023 gehouden. Ter gelegenheid van de sluiting van de kerk zal ook  een gedenkboekje worden uitgegeven (waarop we t.z.t. terugkomen).

Om deze honderdste en laatste paasdienst te markeren wordt in Pro Rege een Paaswake gehouden in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april 2023. Na de Paasnachtdienst van 22.00 uur “blijven we in stilte waken waarbij we ieder heel uur bij elkaar zullen komen om een (Taizé) lied te zingen, een tekst voor te lezen, een gedachte te delen. We waken tot zonsopgang”. Men kan ook een deel van de wake bijwonen.