Debat over Kuyper en de christelijke politiek

Op woensdag 2 juni 2021 – van 15 uur tot 16.30 uur – wordt bij het HDC Centre for Religious History aan de Vrije Universiteit een debat gehouden over de erfenis van dr. A. Kuyper (1837-1920) in de christelijke politiek.

Koperen plaquette van dr. A. Kuyper (1837-1920).

Dr. A. Kuyper was in 1879 oprichter van de eerste politieke partij in ons land, de gereformeerd georiënteerde Anti-Revolutionaire Partij (ARP), die in de jaren ’70 van de vorige eeuw opging in het CDA.

De sprekers zijn Wouter Beekers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie (CU), Jan Schippers, verbonden aan het Wetenschappelijk Instituut van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), en Pieter Jan Dijkman, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het Christen Democratisch Appel (CDA). Wim Berkelaar leidt het debat.

Het debat handelt over ‘wat christelijke politiek is en zou moeten zijn’ volgens deze drie christelijk-politieke stromingen. De drie sprekers geven elk in tien minuten antwoord op de vraag wat ze een sterk punt vinden bij een andere christelijke partij en een zwak punt bij hun partij. Daarna volgt een discussie, met veel ruimte voor vragen uit het digitale publiek. Aldus deelt het Historisch Documentatie Centrum van de VU mee.

De inloggegevens zijn:

Zoom Meeting: https://uva-live.zoom.us/j/81185873046 – Meeting ID: 811 8587 3046.