Gemeente Castricum koopt Maranathakerk

De gemeente Castricum neemt de eind 2018 buiten gebruik gestelde  Maranathakerk over van de  Protestantse Gemeente Castricum.

De Maranathakerk te Castricum.

Hoeveel de gemeente Castricum voor het bijzondere kerkgebouw aan de Koning Willemstraat heeft betaald, wil de zegsman van de gemeente niet vertellen. De koopprijs van de kerk was € 900.000. Dat was de beginprijs bij de bieding.

De woordvoerder zei dat de Gemeente Castricum de kerk wil behouden om te proberen er ’een maatschappelijke bestemming’ aan te geven. Maar wat die plannen precies inhouden wilde hij nog niet kwijt. Wel is bekend dat een plaatselijke huisarts zich er graag zou willen vestigen.

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Castricum neemt begin maart een definitieve beslissing over de verkoop.