Digitale presentatie ‘oorlogsplaquetteboek’

De geplande presentatie op 1 april 2020 van het te verschijnen boek Een oorlogsplaquette ontrafeld. Het herdenkingsmonument 1940-1945 van de Vrije Universiteit Amsterdam, kon destijds geen doorgang vinden i.v.m. het Corona-virus.

De plaquette in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

Daarom werd toen een nieuwe datum gepland, n.l. 7 september 2020, in de hoop dat de uitgestelde bijeenkomst, te houden in het Auditorium van de Vrije Universiteit, dan wél mogelijk zou zijn.

Uit overleg op de Vrije Universiteit is echter gebleken dat het houden van een fysieke bijeenkomst met meer dan dertig personen ter gelegenheid van de presentatie van het ‘plaquetteboek’ op 7 september 2020, niet mogelijk is. Daarom moest worden besloten van deze presentatiebijeenkomst af te zien.

Digitale presentatie volgt.

Wel is het de bedoeling dat, iets later dit jaar in de herfst, op de Vrije Universiteit een “digitale presentatie” gestreamd zal worden. Waarschijnlijk is dit een Livestream via YouTube, waarop dan een korte presentatie zal worden gegeven. Over de datum en de tijd berichten we t.z.t. nader.