Debat tussen twee Kuyper-biografen

Op woensdag 9 december 2020 om 15.00 uur zal een debat plaatsvinden tussen twee bekende Kuyper-biografen, Jeroen Koch en Johan Snel.

Dr. Abraham Kuyper (1837-1920).

Het debat wordt georganiseerd door het Centre for Religious History van het Historisch Documentatie Centrum van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In 2006 publiceerde historicus Jeroen Koch een vuistdikke biografie over een van de meest omstreden Nederlanders van de laatste honderd jaar (of meer), dr. Abraham Kuyper (1837-1920), een boek dat destijds veel media-aandacht trok. Ter gelegenheid van het Kuyperjaar 2020 verschijnt van dit boek een bijgewerkte editie. Tegelijkertijd lanceert historicus Johan Snel zijn al eerder door ons aangekondigde boek over De zeven levens van Abraham Kuper.

Het boek van Jeroen Koch.

In verband met het Corona-virus zal het debat niet kunnen worden bijgewoond in de Vrije Universiteit, maar kan het ‘live’ worden gevolgd via het Youtube-kanaal van het Centre. Het debat kan ook daarna via hetzelfde kanaal worden bekeken.

Het boek van Johan Snel.

Op dit Youtube-kanaal zijn trouwens nog meer presentaties en optredens te zien die verband houden met het protestantisme. Zo zijn ook enkele andere lezingen te zien over dr. Abraham Kuyper, waaronder die van de theoloog Maarten Wisse. Ook de herdenkingsbijeenkomst rond Kuyper in de Grote Kerk in zijn geboorteplaats Maassluis op 9 november 2020 is hier terug te zien. Daarin spraken onder meer vicepremier Hugo de Jonge, ds. Karin van den Broeke (voorzitter van het Nederlands Bijbel Genootschap) en de historici George Harinck en Johan Snel.