Orgel Triumfatorkerk Den Haag weer in gebruik

Orgelconcert op 9 maart 2024.

De afgelopen vier maanden is het Verschueren-orgel van de protestantse (voormalig gereformeerde) Christus Triumfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan 154 in Den Haag grondig gerenoveerd.

Het orgel in de Haagse Christus Triumfatorkerk.

Op zaterdag 9 maart 2024, van 15.00 tot 16.30 uur, wordt het orgel met een orgelconcert weer officieel in gebruik genomen.

In oktober 2023 werd het orgel volledig ontmanteld. Alle ruim 1900 orgelpijpen werden gedemonteerd, schoongemaakt, waar nodig gerepareerd, teruggeplaatst en geïntoneerd. Deze renovatie kostte ruim € 105.000. De klus is uitgevoerd door de firma Verschueren uit Heythuysen, die het orgel in 1964 ook bouwde.

Na een toelichting op de renovatie zullen alle mogelijkheden van het orgel ten gehore gebracht worden. De organisten die dit concert verzorgen zijn Christian Hutter, Roelfien Folkersma, Martijn Pranger en Joël Boone. Ze zullen werken spelen van onder andere Gabriel Fauré, Edward Elgar, Toon Hagen en een improvisatie door Martijn Pranger.  Belangstellenden zijn van harte welkom, zo deelt de kerk mee.

De Christus Triumfatorkerk te Den Haag.

Translation into English:

The organ of the Triumfatorkerk in The Hague is back in use.

Organ Concert on Saturday March 9, 2024.

Over the past four months, the Verschueren organ of the Protestant (formerly ‘gereformeerde’) Christus Triumfatorkerk located at Juliana van Stolberglaan 154 in The Hague has undergone thorough renovation.

On Saturday, March 9, 2024, from 3:00 p.m. to 4:30 p.m., the organ will be officially reintroduced with an organ concert.

In October 2023, the organ was completely dismantled. All over 1900 organ pipes were disassembled, cleaned, repaired where necessary, reinstalled, and tuned. This renovation cost over €105,000. The task was carried out by the firm Verschueren from Heythuysen, which also constructed the organ in 1964.

After an explanation of the renovation, all the capabilities of the organ will be demonstrated through performances. The organists for this concert are Christian Hutter, Roelfien Folkersma, Martijn Pranger, and Joël Boone. They will perform works by composers including Gabriel Fauré, Edward Elgar, Toon Hagen, and an improvisation by Martijn Pranger. Interested parties are warmly welcomed, as announced by the church.