Ds. J. Hoekstra (van 1916 tot 1918).
( < Naar deel 1 ) – In 1913 werd een nieuwe pastorie gebouwd. Gemeentelid Koning kreeg die opdracht voor de prijs van fl. 4.446. De opvolger van ds. Zahn kon dus daar zijn intrek nemen.
( < Naar deel 1 ) – In 1913 werd een nieuwe pastorie gebouwd. Gemeentelid Koning kreeg die opdracht voor de prijs van fl. 4.446. De opvolger van ds. Zahn kon dus daar zijn intrek nemen.
Na de feestelijke opening van de protestantse (voormalig gereformeerde) Zuiderkerk in Drachten, herdenkt de protestantse (voormalig gereformeerde) kerk Oase aan de Ringweg in Drachten binnenkort met een uitvoerig programma het vijfentwintigjarig bestaan van het kerkgebouw, dat op 13 april 1997 in gebruik genomen werd.
De Gereformeerde Kerk in het Drentse Vries werd vanuit de Gereformeerde Kerk te Assen op 30 oktober 1867 geïnstitueerd als Christelijke Afgescheidene Gemeente.
Na een feestelijk openingsweekend is de ‘volgepakte’ protestantse (voormalig gereformeerde) Zuiderkerk in Drachten op zondag 27 maart 2022 opnieuw in gebruik genomen. De kerk werd in de afgelopen maanden ingrijpend vernieuwd.
De in 2016 buiten gebruik gestelde gereformeerde kerk in het Groningse Spijk en het bijbehorende kerkelijk centrum worden verbouwd tot multifunctioneel centrum.
Het toekomstige orgel van de gereformeerde kerk De Poort te Urk heeft een gezicht gekregen.
Op initiatief van dr. Mees te Velde (emeritus hoogleraar van de Theologische Universiteit in Kampen) en in overleg met dr. George Harinck (van de TU en de Vrije Universiteit in Amsterdam) wordt een crowdfundingsactie gehouden voor het digitaliseren, redactioneel opmaken en publiceren van de negentien boeken over De Afscheiding van 1834 van dr. J. Wesseling (1912-1989) en dr. C. Smits (1917-1990). De crowdfundingsactie wordt vandaag op de website GereformeerdeKerken.info gestart.
De grote gereformeerde kerk De Poort op Urk krijgt na een zoektocht van twee jaar een echt pijporgel. Er is nu namelijk voldoende tweedehands pijpwerk gevonden om het zo gewenste kerkorgel te bouwen.
Lees verder Geref. kerk ‘De Poort’ Urk krijgt echt pijporgel
De kerkenraad van de Protestantse Gemeente in het Friese Burgum heeft in overleg met de burgerlijke gemeente Tytsjerksteradiel besloten om het protestantse (voormalig gereformeerde) kerkgebouw De Ikker (‘De Akker’) per direct beschikbaar te stellen als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.
De sloop van het voormalige gereformeerde kerkgebouw De Hoeksteen in Maasdijk is in volle gang. Van het kerkgebouw is bijna niets meer over, maar de toren blijft staan.